Sportclub verliest thuis van Bentelo

Een doelpuntrijke wedstrijd vanmiddag aan de Endemansdijk in het duel tussen Sportclub en Bentelo dat eindigt in een 4-6 nederlaag voor de thuisploeg. Een verlies dat volgens gelegenheidsleider Rutger Wissink, wegens ziekte van leider Peter Stokkers, helemaal te wijten is aan fouten en slordig spel aan Markelose kant. Sportclub kwam moeizaam uit de startblokken en kwam na 5 minuten al op 0-1 achterstand. Meteen daarna kreeg Sportclub twee opgelegde kansen op de gelijkmaker maar noch Bart Klumpers noch Ferdi Pinkert kon de kans verzilveren. De eerstvolgende kans voor Bentelo werd wel benut en daarmee werd het 0-2. Markelo kreeg voldoende kansen op een doelpunt, maar door fouten binnen het elftal wist Sportclub niet te scoren. Vlak voor rust benutte Ton Jansen een penalty en zette daarmee de stand op 1-3 en dit was tevens de ruststand.

Na rust begon Markelo te voetballen en dit resulteerde in twee doelpunten vlak achter elkaar, twee maal door Steven Bloemen. De stand was weer gelijk; 3-3. Het spel ging vervolgens gelijk op tussen beide ploegen. Vanuit een corner scoorde Bentelo de 3-4 en een hard schot vanaf zo’n 30 meter afstand resulteerde in de 3-5. Lars Brinkcate maakte vanuit een individuele vrije trap de 4-5, een vrije trap die overigens 3 keer opnieuw genomen moest worden omdat spelers van Bentelo niet op afstand stonden. In de laatste minuut maakte Bentelo er nog 4-6 van. Een onnodig verloren wedstrijd, aldus Rutger, omdat er slordig met de kansen werd omgegaan en Bentelo makkelijk kon scoren. Volgende week speelt Sportclub uit tegen Rood Zwart.