Hofkoren: zangfeest voor jong en oud

Hofkoren blijkt elk jaar weer een zangfeest voor jong en oud. In de Goorse Reggehof die voor de gelegenheid was uitgebreid met de hal van het gemeentehuis deden vanmiddag 13 koren mee aan het korenfestival. Honderden zangstemmen – waaronder die van NooTzaak en het Zwaluwkoor uit Markelo – zorgden voor muzikaliteit en harmonieën. De middag werd afgetrapt met een enthousiaste inzingsessie geleid door sopraan, organist en dirigent Elske te Lindert. Daarna kon het publiek op meerdere podia genieten van de koren.

Tijdens Hofkoren 2018 waren enkele jeugdgroepen te horen, maar ook veel pop, vocal groups en Nederlandstalige nummers. In de hal van het gemeentehuis kon het publiek door de wat rustige setting en van diverse koren genieten, die zeer diverse programma’s brachten. Ook hier wist het publiek de inzet van de zangers te waarderen.