Schaatsplezier op het Kaasplein

Ondanks de extreme kou hebben toch zo’n 200 kinderen genoten van de ijspret op het Kaasplein. “We hebben de conditie van het ijs natuurlijk constant in de gaten gehouden en daar waar nodig gerepareerd. We hebben enorm veel warme en enthousiaste reacties gehoord vandaag. Ook wethouder Harry Scholten was enthousiast, en is vanmiddag zelf de sfeer op het plein komen proeven”, vertelt Egbert Hargeerds enthousiast. “Ik krijg hier kippenvel van, en dat is niet vanwege de kou maar van de sfeer die het plein nu uitstraalt met de kinderen en de ouders”, vertelde een bezoekster vanmiddag. Na de vele negatieve opmerkingen rondom het plein is de extreme kou en het feit dat in Markelo een echte saamhorigheid heerst, wanneer het gaat om iets op korte termijn voor elkaar te krijgen, misschien wel het keerpunt voor het plein en de voormalige fabriek in het centrum van Markelo. Vanavond wordt de baan wederom door de brandweer onderhouden, zodat de baan óók morgen vanaf 10.00 uur weer volop gebruikt kan worden. 

;