Zaalvoetbal en letterfeest voor Obs de Zwaluw

Sporthal De Haverkamp was vanmorgen het toneel voor de leerlingen van de groepen 6-7-8 van Obs de Zwaluw. Geen taal of rekenen vandaag, maar zaalvoetballen. Tijdens de plusklaslessen hadden 3 leerlingen het idee om een toernooi te organiseren  met teams en een poule schema. Jens, Mik en Luuk namen dan ook vol overgave de organisatie van het toernooi op zich en onder toezicht van juf Lieke liep dat als een trein. “De medewerking van Sporthal de Haverkamp was reuze; hesjes, ballen, doelen en zelfs een timer en microfoon kwamen vanmorgen erg goed van pas. Na 2,5 uur waren de winnaars bekend, te weten Borussia Dortmund, bij de dames, na een spannende finale tegen Chelsea. Bij de jongens won Real Madrid na penalty’s van PSV. Voor de 4 finalisten was er een mooie beker en alle deelnemers kregen een medaille. Een geweldige morgen waarvoor we alle leerlingen bedanken voor hun sportieve spel en de ouders voor hun support; met dank aan Jens, Mik en Luuk”, aldus het lerarenteam van Obs de Zwaluw.

Terwijl de hoogste groepen sportief bezig waren werd in groep 3 een ‘Letterfeest’ georganiseerd. Doordat deze leerlingen de afgelopne periode alle letters onder de knie hebben, kunnen zij al heel goed lezen. Reden voor een feestje in de groep. Zo werd de letterpet versierd, met knexx en lego zijn letters gemaakt en de kinderen konden meedoen aan een letterspeurtocht. Als afsluiting mocht iedereen voorlezen, en onder het toeziend oog van ouders en grootouders werd het letter-diploma uitgereikt aan de leerlingen. Op 14 maart organiseert Obs de Zwaluw haar jaarlijkse Open Dag van 9.00 tot 12.00 uur.