Tijdelijk bestuurder Holterman aangesteld

Een hoog opgelopen conflict met zijn vader over de bedrijfsstrategie van staal- en betonfabrikant Holterman heeft Maikel Holterman doen besluiten zijn functie als algemeen directeur per direct neer te leggen, zo schrijft het Financieel Dagblad. De grondlegger van het bedrijf de 71-jarige Gerard Holterman droeg zijn bedrijf vijf jaar geleden over aan zijn zoon Maikel, die ook de aandelen in handen kreeg. Holterman sr. was sindsdien als adviseur nog steeds betrokken bij de bedrijfsvoering, wat uiteindelijk zou hebben gezorgd voor meningsverschillen tussen beide partijen. Echter is het besluit van Maikel tot stand gekomen in goed onderling overleg en is per direct interim-manager Klaas Wagenaar van adviesbureau Bold Capital Management, als tijdelijk bestuurder aangesteld. Holterman die onder meer een vestiging heeft aan de Industrieweg in Markelo heeft circa 450 mensen in dienst. Het bedrijf produceert wapeningsstaal en betonelementen in fabrieken gevestigd in zowel Nederland als ook in Duitsland.

De meningsverschillen tussen vader en zoon Holterman heeft er voor gezorgd dat het bedrijf onvoldoende heeft ingesprongen, op het recente marktherstel in de bouw. Onder leiding van Wagenaar moet deze positie worden verbeterd en is besloten om afscheid te nemen van een Slowaakse dochteronderneming. De Holterman Groep zal zijn takken met Holterman Wapeningsstaal BV en Holcon BV voortzetten waarbij de beide bedrijven losser van elkaar in de markt zullen gaan opereren, aldus het FD.