Film Departures in Het Beaufort

In de filmzaal van Het Beaufort wordt donderdag 22 februari om 20.00 uur de film ‘Departures’ gedraaid. Departures is een Japanse film uit 2008 geregisseerd door Yōjirō Takita. Departures heeft de Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige film gewonnen bij de Oscaruitreiking van 2009. Deze muzikale dramafilm vertelt het verhaal van Daigo Kobayasho, een jonge getrouwde cellist. Zijn orkest wordt echter opgeheven, waardoor hij geen hoop meer heeft op een baan of een carrière. Hij besluit met zijn vrouw te verhuizen naar zijn geboorteplaats. Hier wordt hij een nokanshi, een begrafenisondernemer die de lijken wast en aankleedt en hen in hun kist naar de volgende wereld brengt. Zijn vrouw en andere kennissen minachten hem, maar door de dagelijkse confrontatie met de dood, begint Daigo eindelijk in te zien waar het in het leven om draait. 

De voorstelling begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,50  inclusief een pauzedrankje. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van Het Beaufort.