Oude Toren: Parlement of kleuterschool

In het krantenarchief van Stichting Heemkunde Markelo, dat ruim 135.000 artikelen over Markelo bevat, is natuurlijk ook wat te vinden over de verkiezingen die in het verleden hebben plaats gevonden. Al lezende komt men tot de conclusie dat er in de loop der jaren niet veel is veranderd.

Wie de media een beetje volgt denkt al gauw dat het om een landelijke verkiezing gaat in plaats van verkiezingen voor een gemeenteraad. In de Tweede Kamer (begint op een kleuterschool te lijken) komen woorden als narcisme, racisme, holocaust, Fortuin etc. als vliegen uit de mond van de politieke leiders om elkaar figuurlijk naar de eeuwige jachtvelden te helpen.

Ook de partijen worden met het grootste gemak zwart gemaakt (ik speel niet meer met jouw). Zo’n 30 jaar terug was dat al niet veel anders, al gebeurde dat in een nettere bewoording. Zie hieronder het resultaat, van de partij zonder toekomst, 4 jaar later.

En zo wil een ieder in de politiek zijn eigen gelijk halen.