De Welp zet zich in voor Ekiko

Leerlingen, leerkrachten en ouders van Basisschool De Welp hebben zich de afgelopen maanden met succes ingezet voor pleegkinderen in Nederland die uit huis zijn geplaatst en geen eigen spulletjes meer hebben.Stichting Ekiko (Elk kind een koffer) vindt dat elk kind dat niet thuis kan slapen, een eigen koffertje zou moeten hebben met eigen spullen zoals een tandenborstel, pyjama, knuffelbeer, speelgoed en schone kleding. Erik Averdijk, voorzitter van Stichting Ekiko kreeg vandaag  naast dozen vol met speelgoed, pyjama’s, knuffels, (lees)boekjes, tandenborstels en andere spulletjes ook een cheque ter waarde van €386,33 euro overhandigd uit handen van directeur van De Welp Michèle Kraal en twee leerlingen Merle Arfman en Vlinder van Driel. Dit bedrag werd bijeengebracht tijdens de kerstviering van afgelopen jaar die in het teken stond van ‘geven en ontvangen’. Erik bedankte iedereen die betrokken is geweest bij de inzameling en voegde er aan toe dat er weer vele koffertjes gevuld kunnen worden voor pleegkinderen die zich hiermee kunnen gaan richten op een nieuwe toekomst.