Strijd om Dorpsfeesttitels geopend

De biljartcommissie van Dorpsfeest Markelo heeft de inschrijving voor de competitiestrijd met als inzet de felbegeerde titels Biljartkoning  en Biljartkoningin 2018 vanaf heden voor geopend verklaard. Bij de deelnemende café’s; De Haverkamp, De Kroon, Dieka van de Kruusweg, Toornsmit, Café Vennebekken en ‘t Wapen van Markelo is het mogelijk om je voor 1 maart op te geven. Daarnaast kun je je nu ook per mail opgeven mits je ook je naam, eventueel je moyenne en mobiele telefoonnummer duidelijk aangeeft. Wie spelen de finalepartijen op donderdagavond 23 augustus bij Café de Vennebekken en nemen de versierselen van Freddy Vogel en Natacha Bruneel voorafgaand aan het Dorpsfeestweekend in ontvangst?

Het biljarten is de laatste jaren erg populair in Markelo dat blijkt uit de enorme belangstelling zowel bij de mannen als ook bij de vrouwen. Veel van hen zijn actief in de regiocompetitie LOGO (Lochem-Goor), MBC (Maarkelse Biljart Competitie voor teams) en/of de strijd om de titel biljartkoning / biljartkoningin, het individuele kampioenschap georganiseerd door het Dorpsfeest Markelo. De organisatie plant de wedstrijden dan ook samen met de MBC om ervoor te zorgen, dat er niet twee keer in een week gespeeld hoeft te worden. Meedoen aan beide competities hoeft dan ook zeker geen problemen op te leveren.

De voorrondes worden gespeeld van april tot en met juli en zullen plaatsvinden in bovengenoemde cafés. Ook dit jaar worden de deelnemers weer ingedeeld in diverse potten van gelijkwaardige gemiddelden, zodat je een tegenstander treft met een redelijk gelijk te maken aantal caramboles. Het jaar erop zullen we het principe, waarbij iedereen tegen iedereen kan loten, weer toepassen. Er wordt gespeeld met het zogenaamde afvalsysteem, de verliezer is uitgeschakeld.  Inloten zal, zowel bij de dames als bij de heren, pas gebeuren op het moment dat er een oneven aantal deelnemers over blijft.