Markelo: Wandeling van het jaar 2018

De mooiste wandelroute van Nederland loopt door Markelo. De wandeling ‘Twentse Wallen Markelo’ die is uitgezet door Truus Wijnen werd in januari genomineerd als 1 van de 15 wandelroutes in Nederland. Tot 4 februari kon er gestemd worden op de in totaal 15 wandelroutes in Nederland op de wandelzoekpagina. De Markelose wandeling kreeg 23% van de stemmen terwijl de nummer 2 Landgoedwandeling Wierssepad 13% van de stemmen kreeg toebedeeld. De verkiezing werd uitgeschreven door Wandelzoekpagina.nl waar ook de volledige uitslag is te vinden. Het uitroepen van deze Markelose wandeling betekent een geweldige promotie voor Markelo waar het Infocentrum Markelo en de VVV Hof van Twente vast en zeker op zullen inspringen. 

De rondwandeling heeft een afstand van 13 km waarbij het startpunt ligt bij het Infocentrum van Markelo. Door het centrum loopt de route richting de Markelose Berg waarbij de wandelaar getrakteerd wordt op mooie vergezichten. Door de strategische ligging was Markelo een plek waar in de Tweede Wereldoorlog veel gebeurde. Langs de route zijn hiervan stille getuigen te zien zoals loopgraven en gedenkplekken. De wandelpassages langs de Schipbeek en buurtschap Stokkum zorgen voor de afwisseling.