Sportclub wint thuis van Diepenheim

Met een 3-0 thuisoverwinning tegen Diepenheim doet Sportclub Markelo goede zaken. Ondanks het feit dat de thuisploeg enigszins moeizaam uit de startblokken kwam, kwamen ze toch met 1-0 voor. Na 5 minuten kwam een verre ingooi bij Ton Jansen terecht en in tweede instantie wist Ton hieruit de 1-0 te maken. De ploegen lieten gelijkwaardig spel zien in de rest van de eerste helft en wisten allebei weinig kansen te creëren. Met een stand van 1-0 gingen de elftallen de rust in. Beide ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd, waarbij Diepenheim zeker niet de onderliggende partij was. Diepenheim claimde aan het begin van de tweede helft een penalty, maar dit werd door de scheidsrechter niet gehonoreerd. Hierdoor bleef Markelo in een moeilijke fase in de wedstrijd. Trainer Anne de Jong wisselde Bart Klumpers voor Bjorn Groot Roessink, waardoor er meer dreiging kwam en in de 79e minuut resulteerde dit in de 2-0. Door een goede voorzet op rechts van de uitstekend spelende René Kuijpers op Bjorn Groot Roessink kwam Bjorn vrij voor de keeper te staan en kopte de 2-0 binnen.

Na deze 2-0 speelde Markelo vrijuit en kwam meer aan voetballen toe. René Kuijpers was opnieuw bepalend voor een doelpunt, door druk te houden op de verdediging van Diepenheim onderschepte hij de bal en speelde Bjorn Groot Roessink aan, die prachtig met een stift over de keeper de 3-0 aantekende. Vlak daarna, weer op aangeven van Kuijpers, had Groot Roessink een grote kans op de 4-0, maar het schot belandde op de paal. De laatste 10 minuten speelde Markelo de wedstrijd rustig uit. Volgende week is Markelo vrij in verband met de Carnaval, de week daarna spelen ze thuis tegen F.C. Aramea.