Eerste draaidag film Mirrewinter

Nog voor het krieken van de dag rijden vanmorgen de eerste auto’s het erf van de ‘Voorste Brikke’ op in Markelo. Het zijn dan ook de kleding- en grimecommissie die een deel van de spelers een paar minuten later opgewekt  ‘goedemorgen’ wensen. Als ook het opnameteam aanwezig is worden rond zes uur de eerste beelden voor Mirrewinter – The Movie vastgelegd onder supervisie van Sandra Stockentree en Renate van Laarhoven. Een strak schema zorgt er voor dat de eerste scenes vlot en soepel verlopen. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan in de oude boerderij aan de Brikkenweg. “Gelukkig is er veel bewaard gebleven en komt dat nu weer goed van pas”, vertelt Annet Pullen. In de slaapkamer staat een twijfelaar compleet met veren bed, aan de keukentafel met het ouderwetse tafelkleed zitten de hoofdrolspelers en waan je je terug in de tijd. Het beeld van de keuken compleet met granieten blad en de pannen op de oude kachel maken de set voor deze eerste opnamedag meer dan levensecht. 

“Natuurlijk liepen we vanmorgen tegen wat dingen aan, maar de bouwcommissie heeft alles razendsnel weten op te lossen en aangepast, daar waar nodig”, vertelt Stephan Kuipers die de opname van de film samen met Apollonia Sligman en John Schuurs voor zijn rekening neemt. De komende weken staan er voor het team 12 draaidagen gepland die moeten zorgen dat er straks een film van zo’n 70 minuten op de plank komt te liggen.

Tussen de scenes door komt de hele cast en de vele vrijwilligers achter de schermen even in de naastgelegen schuur om op adem te komen. De cateringcommissie zorgt voor de inwendige mens. De eerste opnamedag is een feit! Reden genoeg om een slagroomtaart aan te snijden en te toosten met echte bubbels. Op deze koude zondag in februari is het sfeervol en gezellig op de set, die is ingericht in de boerderij op het erf van de Voorste Brikke’.