Eerste woningen aangesloten op glasvezel

Deze week zijn in Markelo de eerste woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk van Cogas. Voor de netbeheerder uit Almelo is het een belangrijke mijlpaal en daarom worden de bewoners van de eerste aangesloten straten een krentenwegge aangeboden. 90% van de mensen in de kernen van Markelo en Stokkum heeft zich ingeschreven. Cogas heeft alle nodige voorbereidingen voor het aansluiten van de woningen in korte tijd kunnen treffen. “Het enthousiasme van de inwoners heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld”, vertelt manager Menno van Dijk.

20120308_cogas

 

Begin november 2011 hebben leerlingen van De Zwaluw de aftrap gegeven voor het verglazen van Markelo en Stokkum. Op 21 december is vervolgens de aerea-pop (verdeelpunt) geplaatst van waaruit de glasvezelkabel richting de kernen is uitgerold. Nu worden de eerste woningen aangesloten. Cogas verwacht rond de zomer van dit jaar naar buiten te komen over de diensten die via het netwerk beschikbaar zullen komen.