onsProat: Crimineel

Sinds afgelopen week behoor ik ook tot een hele grote groep criminelen, namelijk de melkveehouders! Met een grote kop in de landelijke pers worden wij afgeschilderd als fraudeurs en oplichters. De linkse media heeft weer wat ontdekt om ons veehouders in een kwaad daglicht te zetten. ‘s Morgens om 7.00 uur al op het journaal, groot nieuws, er zouden vorig jaar extreem veel tweelingen geboren zijn. Grote paniek, onze christelijke minister van landbouw is helemaal over de rooie. Het hele land valt over ons veehouders heen, criminelen zijn ze, die boeren! Grote pelotons van de NVWA trekken erop uit om boeren te bezoeken en bedrijven te controleren op excessen. Dit kan trouwens bijna allemaal via het digitale I&R registratie systeem. Alles staat tegenwoordig met de verplichte oornummers vast in databases. Ik denk dat er in Amsterdam meer mensen rondlopen waarvan niets bekend is dan bij de runderen in Nederland.

In hetzelfde nieuwsbericht wordt trouwens ook nog even voorgelezen dat het totale wachtgeld voor ex Tweede Kamerleden en ministers ruim de twintig miljoen euro overtreft met als topper 495.000 euro voor één persoon. Hier wordt verder niet meer over gerept. Daar zijn de voordelen van de paar frauderende melkveehouders maar peanuts bij. Natuurlijk zullen er wel ergens een paar creatieve veehouders zijn geweest die een regeltje proberen te omzeilen, maar dat is bij ons burgers niet anders. Daar zijn regels immers voor. Iedereen probeert toch om zo voordelig mogelijk door het leven te komen. Wij moeten ook koeien verplicht afvoeren naar het slachthuis. Nu is er trouwens voor koe Hermien vijftig duizend euro ingezameld om haar van de slacht te redden, dus als er onder u lezers, nog mensen zijn die geld willen doneren? Wij hebben ook nog wel een Hermien op stal staan die voor vijftig duizend euro mag blijven op onze boerderij. Maken we er gewoon een koeienrusthuis van.

Maar alle gekheid op een stokje, het maakt er het boerenleven niet leuker op en er zijn dan ook niet voor niets duizenden bedrijven die geen opvolger hebben. En dan een liter melk produceren voor maar 35 cent per liter! Ja, u leest het goed, 35 cent per liter. Dit hebben we te danken aan de Aholds en Unilevers. Schande!

Jaloers kijk ik naar de plaatselijke caféhouders, per 1 januari hebben ze de muntprijs met 25 cent verhoogd. Er is daar, door niemand ook maar met één woord over gerept. En dat brengt mij op een idee. Wij hebben thuis een eigen waterbron, dit water moet jaarlijks gekeurd worden. Nu hebben we net weer de uitslag ontvangen van de gezondheidsdienst en de waterkwaliteit is weer super. We mogen het overal voor gebruiken, melkrobots en melktank reinigen maar ook voor consumptie bij mens en dier. Ja, laten we eerlijk zijn de consument betaalt vrolijk 2,25 euro voor een glas water. Ook voor een biertje 2,25 euro voor 0,2 liter. Kom je uit op 11,25 euro per liter, en wij melkveehouders krijgen maar 35 cent per liter melk. Dus die waterbron kan mij goud opleveren, alleen zit ik nog even over de naam na te denken, kijk in België heb je Spa en Chaudfontaine. Die zitten trouwens beide aan dezelfde straat. Maar hoe zal ik ons water is noemen? Maarkels blauw? Of Brooks helder mineraal water? Misschien toch maar gewoon Markelo’s zuiver bronwater. Al dromend word ik rijk, maar de harde realiteit maakt mij weer wakker, er moet een koe bevallen. Dat is altijd een spannende gebeurtenis, het is toch weer een nieuw leven. Maar er bekruipt mij een angstig gevoel, als het maar geen tweeling is!

Fijne zondag

Willian