Ambtsketen Saba even in Markelo

In het jaar 2010 zijn de eilanden Saba, Sint Eustatius en Bonaire bijzondere gemeenten van Nederland geworden. De Markelose edelsmid Diede Perrier heeft destijds de drie ambtsketens mogen ontwerpen en maken. Deze ketens waren het geschenk van het Rijk der Nederlanden aan de eilanden. Voor Perrier een bijzondere opdracht, waarbij goed na is gedacht over het ontwerp. Zo bestaat het middelpunt van de keten uit een element met daarbovenop het profiel van het eiland en op het element een fregatvogel. Deze vogel komt voor op Saba en komt terug in het gemeentewapen. In de schakels van de keten zit een golfbeweging die in het middelpunt tegen het eiland aankrult. De gezaghebber van Saba draagt de keten al jaren met veel plezier en toewijding. Hij was deze week in de buurt van Markelo voor een werkbezoek en vond dit een mooie gelegenheid om de ambtsketen te laten controleren en poetsen. Na deze kleine ‘onderhoudsbeurt’ gaat de keten weer terug naar het zonnige Saba.