Dijkstra in hoger beroep gelijk bij Raad van State

De nieuwbouwplannen van Dijksta

Na een jarenlange strijd lijken alle lichten voor Autobedrijf Sjouke Dijkstra eindelijk op groen te staan. De Raad van State heeft vanmorgen een uitspraak gedaan in het door Dijkstra en de Gemeente Hof van Twente ingestelde hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Overijssel van 25 november 2016 in het voordeel van het autobedrijf. De rechtbank Overijssel oordeelde eind 2016 dat de gemeente onvoldoende onderzoek zou hebben gedaan naar de regionale behoefte in de ruimtelijke onderbouwing, de Raad van State zag geen gronden voor dit nader onderzoek naar bijvoorbeeld vestiging van het bedrijf op Zenkeldamshoek in Goor. Wethouder Meulenkamp gaf na ontvangst van het oordeel van de rechter al aan in hoger beroep te gaan. Met de uitspraak van vandaag heeft Dijkstra na 12 jaar eindelijk zicht op een nieuwe locatie voor zijn autobedrijf.

Sjouke Dijkstra is al sinds 2006 bezig met de herhuisvesting van zijn gelijknamige autobedrijf en heeft hiervoor in reactie op een gesprek met de destijds verantwoordelijk wethouder in 2011 een perceel aan de Rijssenseweg verworven. Pas in 2016 was het college ervan overtuigd dat het bedrijf lokaal geworteld is en niet te verplaatsen is naar een andere kern. De omgevingsvergunning  werd 30 maart 2016  verleend, nadat de provincie haar eerdere bezwaar had ingetrokken. Op de vergunning werd door een omwonenden beroep ingesteld bij de rechtbank Overijssel die de verleende vergunning op 25 november 2016 vernietigde. De Raad van State oordeelde vandaag in hoger beroep dat de vergunning ten onrechte was vernietigd. De weg staat nu vrij voor Dijkstra om nu te beginnen met de nieuwbouw.