Vraagtekens SP en D66 bij Kaasfabriek

De gemeenteraadsfracties van SP en D66 hebben vandaag vragen gesteld aan het college over de voortgang van de Kaasfabriek. Beide fracties vragen zich af of de planning van het wind- en waterdicht maken van het gebouw in april 2018 wel haalbaar is, de gemeente gaf eerder te kennen dat dit in het eerste kwartaal van 2018 zou plaatsvinden. Daarnaast hebben ze ook vragen over het materiaalgebruik. “Geluiden vanuit Markelo geven aan dat, op basis van de gepresenteerde impressies, de indruk is dat de gevels van het gebouw worden afgewerkt met eenvoudige materialen, zoals gevelbeplating. Het is ons idee dat dit niet past bij het beeldbepalende gebouw in het hart van Markelo en dat dit een hoogwaardiger afwerking zou moeten zijn,” aldus de fracties in een gezamenlijk bericht aan het college. De fracties vragen zich af of de eenvoudige gevelbeplating mogelijk het gevolg is van het nog beschikbare budget en of er nog mogelijkheden zijn voor verruiming van het budget.

De werkzaamheden aan het gebouw lijken de laatste tijd stil te liggen, de gemeente gaf 2 maanden geleden aan dat er achter de schermen wel degelijk gewerkt werd aan de voorbereidingen van de realisatie van de schil van het gebouw. De invulling van de binnenkant van de ruimtes van de Kaasfabriek is mede afhankelijk van de wensen in ideeën van toekomstige gebruikers en zou nog niet direct worden gerealiseerd.