Basis voor de boake gelegd

De Maarkelse boakebouwers zijn vol enthousiasme gestart met de voorbereidingen voor het paasvuur dat traditioneel op de weide van Hargeerds aan de Zonneweg in Markelo wordt georganiseerd. Nadat 6 januari de kerstbomen in het dorp werden opgehaald werd vorige week de paal uit het bos gehaald en op de weide geplaatst. Vandaag werd opnieuw een vracht hout gehaald en wisten de vele vrijwilligers een stevige basis te leggen voor de Maarkelse Boake. De grote hoeveelheid bomen en takken die tijdens de storm van vorige week op de Borkeld zijn omgewaaid en zowel op zand- als fietspaden lagen, krijgen hiermee een welkome bestemming. Een paar meter verderop werden de enorme peppels nabij Erve Meenderinkboer flink gesnoeid. Het spreekwoord ‘hoge bomen vangen veel wind’ is hier nu niet meer van toepassing. Een en ander werd vandaag prachtig op beeld vastgelegd door Gerrit Smit en Henk Zomer. 

Met dank aan Gerrit Smit (dronefoto’s), Henk Zomer en Jaap Gootjes