Nominaties De Poppe en De Kroon restaurantaward

Onder de restaurants in alle gemeenten in Nederland wordt elk jaar een landelijke verkiezing gehouden voor het leukste restaurant. In Hof van Twente zijn twee restaurants in Markelo genomineerd voor deze award: De Poppe en De Kroon. Er zijn per gemeente twee awards te winnen: voor het restaurant met het hoogste gemiddelde cijfer en voor het restaurant met de meeste aantal stemmen. Stemmen kan tot 11 februari via Restaurantverkiezing.nl.

Naast de twee gemeente awards, die overigens ook door hetzelfde restaurant kunnen worden gewonnen, zal er per provincie ook een winnaar naar voren komen. Dit gebeurt door een combinatie van het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Ook de landelijke winnaar zal op basis van deze combinatie worden bepaald. Indien een restaurant minimaal 30 stemmen heeft en een gemiddelde score van een 9 of hoger krijgt men een Gold Award. De prijzen worden 5 maart bekend gemaakt tijdens een speciale show. De Verkiezing van het Leukste Restaurant 2018 wordt georganiseerd door Vote Company, in samenwerking met Bakkersvak, Gastronomie en Horeca Vizier.