Storm raast over Markelo

Een zware storm raast deze donderdag over Nederland. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor Overijssel. Markeloër Richard Landuwer draait momenteel een dienst mee op de Decentrale Uitgifte in Enschede om de centrale van Brandweer Twente te ontlasten. “Vanaf 11.00 uur lopen de meldingen op”, geeft Richard aan. “We hebben in Twente ruim 100 meldingen vanwege de storm (*update 12.00 uur). De meeste meldingen betreffen omgewaaide bomen”, aldus Brandweer Twente. Ook de Markelose brandweer reed vanmorgen uit voor een omgewaaide boom aan de Zonneweg in Markelo. Nl Alert heeft rond 11.00 uur een dringende oproep verstuurd om in verband met de storm, alleen het noodnummer 112 te bellen wanneer het gaat om levensbedreigende situaties. 

Gemeente Hof van Twente roept op om telefonisch contact op te nemen bij stormschade waarbij de situatie gevaarlijk wordt op 0547 – 858585. Kleinere gevallen van stormschade kunnen gemeld worden per chat, WhatsApp (06 57813491) of door een mail te versturen aan de gemeente. 

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten om niet de weg op te gaan. In Nederland zijn een aantal snelwegen inmiddels afgesloten vanwege bomen op de weg en gekantelde vrachtwagens. Het treinverkeer in heel Nederland is stilgelegd.