Wevers knokt zich terug

Foto: Shakedown Team

Op wilskracht hebben coureur Erik Wevers en navigator Anton van Limpt de rustdag van de Dakarrally 2018 weten te halen. De vertraging in de vierde etappe dinsdag kwam vooral doordat Wevers onderdelen van zijn Borgward BX7 DKR aan kopman Nicolás Fuchs beschikbaar stelde en daardoor zelf midden in de duinen moest wachten op ondersteuning. De laatste etappe voor de rustdag verliep redelijk goed. Ondanks dat Wevers als laatste deelnemer startte lag de Markeloër halverwege de etappe zelfs op een verdienstelijke 15e positie, uiteindelijk wist hij op een 20e plek als 3e Nederlander de finish in het Boliviaanse La Paz te bereiken. Daar hebben de deelnemers vandaag een rustdag. Kopman Nicolás Fuchs wist in zijn Borgward een 11e tijd te noteren op ruim 16 minuten van dagwinnaar Carlos Sainz. Fuchs staat in het autoklassement op een 12e plek.