Nieuwe wijkagent Markelo

Maarten Vollenbroek draagt zijn functie als wijkagent voor Markelo en Diepenheim over aan Lisette Zwerink. Zwerink is in haar politie-uniform zeker geen onbekende in het team van de politie Hof van Twente. “Jaren heb ik de functie van jeugdagent in de gemeente Hof van Twente mogen vervullen waardoor het nu voelt als thuiskomen, vertelt ze enthousiast. “Hiervoor was ik wijkagent in Hengelo en kwam de kans onverwachts voorbij om de functie van wijkagent voor Markelo en Diepenheim in te gaan vullen. Samen hebben we de afgelopen dagen veel zaken besproken en heeft Maarten zijn wijk inmiddels aan mij overgedragen”, geeft Zwerink aan. Net als Vollenbroek is ook zij graag onder de mensen en graag in functie, op straat. Het werk achter de computer hoort er zeker bij maar heeft bij beiden niet de voorkeur. “Met Lisette als wijkagent zal de politiezorg op straat in Markelo en Diepenheim zeker goed gecoördineerd worden”, vertelt Maarten vol overtuiging. 

Ruim twee en een half jaar was hij de wijkagent van Markelo en Diepenheim. Maarten Vollenbroek is toe aan een volgende stap in zijn carrière. Voordat Vollenbroek in dienst kwam bij de politie Hof van Twente werkte hij bij de politie in Amsterdam. “Een wereld van verschil wat politiewerk betreft”, gaf hij al eens aan. Met zijn wortels in het Twenteland weet hij hoe het werkt in plattelandsgemeenten zoals Markelo en Diepenheim. De sociale controle is hier groot maar ook het noaberschap dat rijkelijk voelbaar is in zijn wijk, heeft hij op een goede manier weten in te zetten. Zo werd met name door zijn inzet de paraplu Buurtpreventie WhatsApp groepen open gevouwen in Markelo en Diepenheim. Met ruim 40 groepen heeft dit al meerdere keren tot positieve resultaten weten te leiden. “Een goed contact met een hoofdcoördinator is daarbij onmisbaar. Korte lijnen en terugkoppelen wanneer dat kan is daarbij erg belangrijk”, weet Maarten Vollenbroek die nu de functie van wijkagent voor Hengevelde en Bentelo gaat vervullen. Daarnaast krijgt hij de unieke kans om zich te gaan ontwikkelen als Operationeel Expert binnen de politie.