Betere dag voor Erik Wevers

De auto van Erik Wevers na de koprol van gisteren (links) en voor de start van vandaag (rechts)

De derde etappe van de Dakarrally verliep voor de Borgward equipe van Erik Wevers met navigator Anton van Limpt beter dan de etappe van gisteren. De auto was door het team van Wevers Sport in een kort tijdsbestek weer in nieuwstaat gebracht. Volgens Van Limpt was ook de etappe van Pisco naar San Juan de Marcona vandaag, niet makkelijk en zorgden twee lekke banden en een tussentijdse ‘nosejob’ omdat de auto erop geland was, voor het nodige tijdverlies. Wevers en Van Limpt noteerden een 28e tijd op ruim 1 uur en 25 minuten van dagwinnaar Nasser Al-Attiyah. De andere Borgward equipe met coureur Nicolás Fuchs verloor iets minder dan 25 minuten op Al-Attiyah en kwam als 11e over de finish. 

In het autoklassement die wordt aangevoerd door titelverdediger Stéphane Peterhansel staat Fuchs op dit moment op een 15e plek op ruim 1 uur en 22 minuten. Erik Wevers staat met ruim 6 uur en 37 minuten achter Peterhansel op een 42e plek. Overigens moest Wevers na het behalen van de finish vandaag nog wel 200 km rijden om de bivak te bereiken. Hier zal het complete team zich gaan voorbereiden op de vierde etappe waarbij zowel het start- als finishpunt in San Juan Marcona ligt.