Sabine Woertman in Portret

Op zondag 7 januari is Sabine Woertman-Bode uit Stokkum te gast in het programma ‘Portret’ op Hofstreek FM. Sabine (48 jaar) is van oorsprong afkomstig uit Raalte, heeft een aantal jaren in Rijssen gewoond en is zeven jaar geleden naar Stokkum gekomen. Daar bewoont ze met haar man en drie kinderen een prachtige oude boerderij. Sabine is opgeleid als oefentherapeut Cesar. De oefentherapieën Cesar en Mensendieck gaan uit van de eenheid van lichaam en geest en benaderen problemen vanuit die visie. Zo begeleidt Sabine mensen met slaapproblemen als slaapoefentherapeut. Ook verzorgt zij voor de stichting Dance for Health lessen voor onder anderen Parkinson- en reumapatiënten. Dit doet ze niet alleen als therapeut en docent, maar ook als patiënt. Sinds 2015 leeft ze zelf met de diagnose Parkinson. Ze probeert op verschillende manieren uit te dragen dat je met zo’n diagnose erop uit moet, moet bewegen, want dat helpt.

Gemakkelijk is dat niet, maar wel belangrijk. Ze spreekt gedreven over haar ziekte, haar werk en de combinatie daarvan. Op 7 januari doet ze dat in een interview met Jonneke Adolfsen van 11.00 tot 12.00 uur. De uitzending wordt maandagavond 8 januari om 20.00 uur herhaald. De techniek is in handen van Gerben Klein Nagelvoort.