Traditie slepp’n onaantastbaar

Het traditionele slepp’n waarbij losse zaken in en rondom Markelo door jongeren worden bemachtigd en naar Het Beaufort worden gesleept, blijft onaantastbaar. Gemeente en politie vragen de laatste jaren met de campagne -slepp’n en niet brekk’n- aandacht voor deze jarenlange traditie met het doel om deze in stand te houden zoals die ooit is ontstaan. Alle losse zaken in en rondom Markelo zijn dan ook tijdens de Nieuwjaarsnacht doelwit voor de jongeren die deze traditie vorm blijven geven. Voor vele wat oudere Markeloërs is het op Nieuwjaarsdag een vast ritueel om, voordat men op pad gaat voor de nieuwjaarsvisites, even een blik te werpen bij Het Beaufort om de buit van het slepp’n te bekijken. De politie Hof van Twente geeft aan afgelopen nacht weliswaar een aantal meldingen te hebben gehad maar in Markelo vonden geen grote incidenten plaats. “De sfeer in Markelo was juist goed en gezellig. Het traditionele slepp’n in Markelo begon zo rond de klok van 5.30 uur”, aldus de wijkagent.