Ook Markelo ontdekt Hofpas

In Markelo doen Plus Blankhorst, De Kroon,Optiek Frank, Prins, Welkoop en Staopstoelwinkel.nl mee met de nieuwe spaarpas voor Hof van Twente. De Hofpas ging begin oktober van start en in bijna 3 maanden zijn er 1.500 passen geregistreerd, waarvan 350 in Markelo. De gemeente heeft gezorgd voor een enorme impuls aan het einde van het jaar door in plaats van een kerstpakket voor totaal circa 10.000 euro aan tegoed op de Hofpas aan medewerkers te geven. Een aantal deelnemende ondernemers, waaronder Plus Blankhorst, zijn de gemeente hierin gevolgd. Dit jaar is er totaal voor 15.000 euro aan kerstpakkettentegoed op de Hofpas besteld.

Het aantal geregistreerde passen is nog maar een deel van de passen die in omloop zijn. “De eerste 5.000 waren binnen enkele weken op. Gelukkig zijn er inmiddels weer 2.500 Hofpassen geleverd”, aldus coördinator Ernst Pieper van de Hofpas. Pashouders kunnen met de Hofpas bij lokale aankopen tegoed sparen. Van dit tegoed gaat automatisch 25% naar een door de pashouder gekozen vereniging. Verenigingen moeten zich hiervoor wel aanmelden bij Stichting Hofpas. 65 verenigingen in Hof van Twente hebben dit al gedaan, waarvan 17 uit Markelo.