Gerard ter Hofte wint Duurzaamheidsprijs

De jury van de Duurzaamheidsprijs Hof van Twente

Gerard ter Hofte heeft de juryprijs van de Duurzaamheidsprijs Hof van Twente gewonnen. Dat is vandaag bekendgemaakt door de Gemeente Hof van Twente. De Markeloër wist de prijs waaraan een geldbedrag van 3.000 euro was verbonden te winnen bij de volwassenen voor het concept Hof van Plastic. Bij de jongeren wist Sjoerd Verburg uit Delden de Duurzaamheidsprijs te winnen voor zijn idee voor een zelfvoorzienende Eschmolen. De tweede prijs was voor OBS Stokkum voor de schoolkas, ze moeten de prijs delen met het Twickel College in Delden. De jury die de 29 inzendingen mocht beoordelen stond onder leiding van burgemeester Ellen Nauta.

Gerard ter Hofte wil met zijn concept Hof van Plastic het afvalprobleem onder de aandacht brengen door de aandacht van een reclyclemachine die van oud plastic nieuw plastic kan maken. Dat kan vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld grondstof voor 3D-printers op scholen. Het concept kan volgens Gerard toegepast worden op festivals en evenementen.

De Duurzaamheidsprijs Hof van Twente is dit jaar voor de 2e keer uitgereikt. Naast de juryprijs kent de Duurzaamheidsprijs Hof van Twente ook een publieksprijs waaraan eveneens 3.000 euro is gekoppeld. Hierop kan vanaf 10 januari worden gestemd, op 1 februari zal de winnaar bekendgemaakt worden.