Markeloërs succesvol op NK

Foto: Jente ten Donkelaar en Sasha Kuiper

Tijdens het Nederlands kampioenschap groepsspringen afgelopen weekend in Sittard kwamen vier Markelose gymnasten in actie. De winterse omstandigheden werden getrotseerd om in de verschillende niveaus A en B mee te dingen naar podiumplekken. Jente ten Donkelaar die uitkomt voor KEV Vriezenveen deed mee in de junior dames A lijn en wist daar met haar team 1 Nederlandse titel te bemachtigen op het onderdeel Minitrampoline. Ook op andere toestellen viel het team in de prijzen: een 3e plek op het onderdeel trampoline pegazus, tafel, plank pegazus en airtrack. Voor Sasha Kuiper die tevens uitkomt voor KEV Vriezenveen was het Nederlands kampioenschap de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een blessure is ze terug op de wedstrijdvloer. Met haar team behaalde ze 3 maal een tweede plek op de onderdelen trampoline, pegasus en tafel. Jente en Sasha zijn beiden in de race voor een plek in het Nederlandse team dat in 2018 naar het Europees Kampioenschap Teamgym gaat in Lissabon. 

Maar ook kwamen er andere Markeloërs in actie tijdens dit Nederlands kampioenschap. Kirsten Broeze, springster van STAR Rotterdam, werd met haar team Nederlands kampioen op het onderdeel Minitrampoline in de dames A. Ook was er plek op het 2e podium op Airtrack en 3e podium bij het onderdeel tafel voor het team uit Rotterdam. De laatste Markelose in actie was Nathalie Bieshaar uitkomend voor Turnschool Rijssen en met haar team uit kwam in de dames senior B. Helaas viel haar team buiten de prijzen.