Vlees Twentse Scharrel bij Plus Blankhorst

Plus Blankhorst en de familie ten Brummelaar van Twentse Scharrel zijn een samenwerking aangegaan. Het assortiment van de Markelose supermarkt wordt hierdoor uitgebreid met biologisch varkensvlees van de Markelose boerderij ten Brummelaar uit Markelo. Henry Blankhorst vertelt enthousiast: “We zijn inmiddels gestart met een assortiment van 12 soorten biologisch varkensvlees van de Twentse Scharrel, van karbonade tot schnitzel. Vlees van varkens die vrij hebben rondgelopen en hoofdzakelijk worden gevoerd met producten die uit Hof van Twente komen waarbij de verbinding wordt gelegd met de Stichting Maarkels Landschap”.

Stichting Maarkels Landschap verbouwd diverse graansoorten welke onder meer worden verwerkt tot voer voor de varkens. Zo krijgt het vlees een geheel eigen smaak identiteit en karakter. De varkens worden in kleine familie groepen gehouden en beschikken over een groot stuk weiland waar ze naar hartenlust kunnen rennen aan de Roudaalterweg in Markelo. De varkens scharrelen hier vrij rond en bepalen hun eigen leefomgeving. Als ze het te warm hebben zoeken ze de verkoeling in de modderpoel en wanneer ze het te koud hebben, kruipen ze in hun ingestrooide warm nest.