Winters weer bij Magisch Markelo

De winterse weersomstandigheden met sneeuwbuien maakte Magisch Markelo in 2017 een frisse editie, maar de sneeuw maakte het ook iets magischer. Het decemberevenement in de Markelose dorpskern was enkele jaren geleden opvolger van de kerstfairytale, waarvan de lampionnenoptocht met ijskoningin is gebleven. Vanuit De Tasca – waar de sneeuwprinsessen met een treintje aankwamen – vertrok de stoet met ijskoningin, sneeuwprinsessen en kinderen met kleurige lampionnen richting het Kaasplein. Onderweg sprong ook de kerstman in het treintje. Nadat op het plein een verhaal werd verteld door voorleesoma Diny werden de lichtjes in de kerstboom door gezang aan gezongen. Er was volop vertier voor de kinderen, maar ook voor de ouders. In een korte voorbereidingstijd werd Markelo wederom omgetoverd in magische sferen, hierop kan in 2018 verder gebouwd worden.