Kinderfilm Minoes in Het Beaufort

In verband met de staking in het basisonderwijs is er aanstaande dinsdagmiddag 12 december een extra filmvoorstelling voor de jeugd in Het Beaufort in Markelo. In de filmzaal wordt de ‘Minoes’ vertoond naar een boek van Annie M.G.Schmidt met Carice van Houten en Theo Maassen in de hoofdrol. Minoes is een film uit 2001 geregisseerd door Michiel de Rooij. De film begint om 14.00 uur, de entree bedraagt  3 euro en dat is inclusief een pauzedrankje. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Reserveren kan alleen uitsluitend via de mail

Minoes is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Minoes is een poes, maar ze ziet er uit als een mens. Ze komt in contact met Tibbe. Als journalist is hij mislukt, maar de redactie geeft hem nog één kans. Doordat Minoes met poezen kan praten, kan ze veel nieuwtjes doorspelen aan Tibbe. Bijvoorbeeld over een plaatselijke weldoener, meneer Ellermeet, die in werkelijkheid een boosdoener is. De ´kattenpersdienst´ levert via Tibbe voorpaginanieuws op. Maar als hij de waarheid schrijft over Ellermeet raakt het hele dorp Killendoorn in paniek en krijgt Tibbe zijn ontslag. Dan zet juffrouw Minoes een slim plan in elkaar om te bewijzen dat Tibbe de waarheid schrijft. Het wordt allemaal heel spannend en uiteindelijk krijgt Tibbe gelijk. En natuurlijk heeft het verhaal ook nog een romantisch staartje…