Sinterklaas bezoekt basisscholen

Vanmorgen werden op de Markelose basisscholen Sinterklaas en zijn Pieten hartelijk welkom geheten. Het is elk jaar weer spannend of de Sint het redt om alle basisscholen te bezoeken en met welk vervoermiddel de Sint aankomt bij de scholen. Maar gelukkig is het vanmorgen allemaal weer gelukt en kunnen de kinderen terugkijken op een gezellige morgen op school met grapjes en stunten van de Pieten natuurlijk met veel pepernoten en cadeautjes.

Erik Nijenhuis bracht de Sint in zijn legervoertuig naar Obs de Zwaluw. Een aantal Pieten volgden in een motor met zijspan. Het Zwaluwkoor zong samen met alle leerlingen uit volle borst voor de Sint op het schoolplein aan de Prinses Irenestraat. Gelukkig had de Sint alle tijd om met de kinderen van de onderbouw en de peuterzaal in de zaal van de school te genieten van de optredens van de groepen. Hierna volgde korte bezoekjes aan alle groepen van de school waarna d het gezelschap door alle leerlingen weer werd uitgezwaaid.

Het was even spannend of Sinterklaas wel tijd had om vandaag de kinderen op de basisschool de Welp te bezoeken. Omdat Americo erg verwend is met allerlei lekkernijen bleef hij vandaag op stal. De kinderen waren dan ook erg enthousiast toen ze de Sint met zijn Pieten aan zagen komen in een echt legervoertuig. Sinterklaas en zijn Pieten namen volop de tijd om alle tekeningen aan te nemen en de kinderen en leerkrachten de kadootjes te geven. Ook de allerkleinsten van Small Steps werden niet vergeten. De kinderen hadden enkele grapjes uitgehaald met de Pieten. Zo hadden ze een scheetkussen neergelegd en een doos als stoel verkleed, waardoor de Piet erdoor heen zakte en vast kwam te zitten in de doos. De Sint kon net als de kinderen zijn lach niet inhouden. Nadat alle kinderen de kadootjes uitgepakt hadden en de buikjes vol hadden met pepernoten vertrok de Sint met zijn Pieten weer om de andere scholen te bezoeken.

Sinterklaas bezocht Obs Stokkum vanmorgen met zijn camper. Helaas was de Sint niet alleen het grote Sinterklaasboek kwijt maar ook een zwarte Piet. Later bleek dat de Piet op school had geslapen en het boek had meegenomen. Maar gelukkig kwam het allemaal goed en heeft Sint ook hier volop genoten van alle optredens van de kinderen. Broertjes, zusjes en zelfs buurtgenoten waren uitgenodigd om het kinderfeest mee te vieren in ‘t Gebouwtje in Stokkum naast de school. Ook hier genoten Sint en alle Pieten maar ook zeker de kinderen en de leerkrachten van een gezellige morgen.

Vanochtend waren twee pieten lopend naar de Brookschole gekomen. Ze waren lichtelijk in paniek, want Sinterklaas was nergens te vinden. Ook de kinderen hadden geen idee waar Sinterklaas was gebleven. Roepen leverde helaas niets op, dus werd besloten het feest verder te vieren in de zaal van school zonder Sinterklaas. Eenmaal in de zaal viel op dat de gordijnen van het podium dicht zaten. Er klonk ook nog eens snurkgeluid. Niemand wist waar dit geluid vandaan kwam. Toen de gordijnen opengingen bleek Sinterklaas daar te slapen naast allemaal cadeaus. Hij was de hele nacht bezig geweest met cadeaus inpakken voor de kinderen van de Brookschole en was in slaap gesukkeld. Gelukkig kon het feest toen doorgaan mét Sinterklaas. Hij werd verwend met allerlei optredens van de kinderen. Daarna heeft hij samen met Merijn de nieuwe schoolbieb geopend. Ook heeft hij de peuters uit Markelosebroek nog cadeautjes gegeven en alle klassen bezocht. Het feest was  ook hier erg geslaagd!

Sinterklaas kwam vanmorgen op Daltonschool Elserike begeleid door negen bodyguards. Hij had op de website van Elserike foto’s gezien van de opening van de Kinderboekenweek met het thema: “Gruwelijk Eng”. De kinderen op die foto’s zagen er gruwelijk eng uit, dus Sinterklaas vroeg zich af of het er wel veilig was. Natuurlijk was het veilig op de school in Elsen het werd een gruwelijk gezellig Sinterklaasfeest, waarbij de kinderen van groep 3 en 4 de musical “Het vergeten Pietje” opvoerden voor Sint en zijn Pieten en de ouders van de kinderen.