Kerkepaden weer bladvrij

Onder zonnige weersomstandigheden zijn gisteren met vereende krachten alle wandelpaden van de Kerkepaden Tichelroutes weer bladvrij gemaakt en opgeschoond. Het standaard onderhoud van dit circa 25 kilometer lange cultuurhistorische wandelpad rondom Markelo is in handen van de Aveleijn Zorgboerderij Rohaan aan de Goorseweg. Het verwijderen van het blad is essentieel voor het behoud van het wandelpad en daarom wordt er jaarlijks begin december ook een beroep gedaan op een aantal vrijwilligers om gezamenlijk deze grote klus in 1 dag te klaren. De coördinatie was in handen van de Stichting Cultuur Historische Elementen Rondom Markelo (SCHERM), die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de Kerkepaden Tichelroutes.

Om 9.00 uur werd in het Tichelwaark museum Rohaan gestart met koffie en een briefing om alles in goede banen te leiden. Dit jaar hadden maar liefst 14 vrijwilligers zich aangemeld. Zij werden samen met 4 cliënten van de dagbesteding Aveleijn en hun groepsleider ingedeeld in 5 groepen en gingen gezamenlijk aan de slag op de Herikerberg, Markelose Berg, Kattenberg, Dingspelerberg en op de Hulpe en de Hemmel. Tijdens de middagpauze verzorgden de dames van enkele bestuursleden van SCHERM koffie met belegde broodjes. Rond 16 uur hadden alle groepen hun gedeelte van het wandelpad bladvrij gemaakt en werd een inspannende dag afgesloten met heerlijke kop erwtensoep en een verdiend drankje.