Sneeuwkoningin bezoekt Magisch Markelo

Wanneer zaterdag 9 december de schemering valt over ons dorp wordt verwacht dat de Sneeuwkoningin en de ijsprinsessen de Markeloseberg verlaten om de Magische sfeer in Markelo op te gaan zoeken. Het Markelose centrum zal namelijk tussen 16.00 en 20.00 uur in het teken staan van het jaarlijks terugkerende winterse evenement Magisch Markelo. Vanaf 17.00 uur kunnen alle kinderen een gratis lampion halen bij Bistro de Tasca. Vanaf dit punt zal de intocht vervolgens om 17.30 uur starten richting het centrum. Na de intocht wordt een kerstverhaal verteld en zal er voor de kinderen een klein cadeautje klaar liggen. Maar dat is nog niet alles. De kinderen kunnen zo vaak ze willen in speciale kinderattracties en smullen van heerlijke hapjes zoals bijvoorbeeld poffertjes van Marie van ‘t Wapen van Markelo en churro’s van Robert van de Spieker. In een buitenwoonkamer vertelt een voorlees-oma mooie kerstverhalen en misschien komt de Kerstman ook nog wel even voorbij schieten.

Veel ondernemers zetten tijdens Magisch Markelo hun deuren wijd open en hebben hun winkels in de magische kerstsfeer ondergedompeld. Leuke aanbiedingen en acties zijn al volop in de maak. Bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins wordt chocolademelk en glühwein geschonken. Bij Two Living wordt bijvoorbeeld een speciaal kerstevenement georganiseerd genaamd Njoy X-mas en Bloembinderij de Postkamer is op dit moment al kerstproof maar tijdens Magisch Markelo zullen zij hier nog een bijzonder tintje aan toe voegen. De Markelose ondernemers in de Grotestraat zullen u tijdens Magisch Markelo graag welkom heten in het dorp.

Hoewel de commissie eind oktober aangaf dat Magisch Markelo dit jaar in een afgeslankte vorm zou plaatsvinden lijkt de commissie er toch alles aan te hebben gedaan om Markelo aanstaande zaterdag te betoveren tot een Magisch Markelo waar de gastvrijheid en de winterse, sprookjesachtige sfeer de boventoon voeren.