onsProat: Vernieuwend

Er is een brief bij ons op de deurmat gevallen afkomstig van de RDW. Mijn rijbewijs dient verlengd te worden. En als je een vrachtwagenrijbewijs hebt zoals ik dan moet je eerst gekeurd worden door een arbo-arts, dit mag niet door je eigen huisarts. In Goor is dit mogelijk bij Ausems en Kerkvliet, dus een afspraak gemaakt daar. En wie kom ik daar als arts tegen? Een oude buurjongen van vroeger en dan praat ik over circa veertig jaar geleden, te weten dokter Henk Jan Klooster, ja inderdaad zoon van schoolmeester Henk Klooster. Prachtig, wat is het wereldje dan toch weer klein. Bij de keuring bleek wel dat mijn gewicht niet overeen komt met mijn lengte. Ik ben eigenlijk nog wel een centimeter of wat te kort. De BMI gaf aan dat ik vruchtbaarheidsproblemen kan krijgen. Nu weet ik niet of dat in mijn geval zo gevaarlijk is, maar toch. Verder weer goedgekeurd en het rijbewijs kan eerdaags aangevraagd worden.

Maar mijn hobby, vrachtwagen rijden, kan wel eens in gevaar komen. Nu de PvdA een onderzoek wil om de ABZ fabriek uit het centrum te verwijderen. Prachtig idee om te scoren bij de bevolking, ik snap trouwens niet dat de andere partijen daar niet op zijn gekomen of zitten die nog in het zomer reces? Wethouder Meulenkamp is gevraagd eens bij de directeur Marcel Roordink op de koffie te gaan en hem te polsen voor vertrek uit Markelo. Ik kan het wel zo ongeveer voor u uitrekenen en het hoeft niet zoveel te kosten als een extern bureau. Jan Krabbenbos, onze aannemer kon ook altijd een bouwberekening maken op de achterkant van een sigarendoos en de uitkomst klopte meestal ook nog. Nieuwe fabriek, kosten 80 miljoen, inclusief aankoop grond in Lochem (voormalig terrein Streek Beton). Kosten slopen huidige fabriek circa 2 miljoen. Wie zal dat betalen? Werkgelegenheid weg, niet alleen de actieve medewerkers maar ook alles erom heen. Vergaderingen bij Dieka, de lunches van de buitendienstmedewerkers die verzorgd worden door het Wapen, de koelkastbevoorrading door de Plus, maaltijdservice door De Haverkamp als er overgewerkt dient te worden en tussendoor de snacks van Johan van Toornsmit. Dus een enorme kostenpost en economisch niet zo`n goed idee lijkt mij. Al kan ik me wel inleven in de buurt die de fabriek liever ziet vertrekken. Maar de gemeenteraadsverkiezingen staan alweer gepland dus er moet gescoord worden door de partijen.

Ook de verkeersproblematiek is deze week getest met het afsluiten van de Holterweg in verband met wegwerkzaamheden. De winkeliers zijn hier absoluut niet blij mee en konden dit flink merken in de aanloop naar de winkels met dus de bijbehorende omzetdaling. Dus plan rondweg gaat ook weer de ijskast in als het aan de winkeliers ligt. Mijn grote vriend Ferdinand zal wel een aangenaam rustige week hebben gehad.

Dan nog iets opmerkelijks afgelopen week, Gerda Bruins van de VVD merkte in de begrotingsvergadering op dat het aanzien van de restanten van de kaasfabriek geen visitekaartje is voor Markelo! Is zij een half jaar op vakantie elders geweest of zo? Komt zij daar nu mee, pfffff! Ik had altijd nog politieke ambities maar die zijn toch wel tot een nulpunt gereduceerd. Of misschien toch, bij de PvdA of SP, lekker overal tegen zijn! Makkelijk scoren.

Rest mij nog iemand die vandaag Sarah ziet in het zonnetje te zetten, te weten Dini Vruwink. Lieve Dini, van harte gefeliciteerd en ik wens je een zonnige toekomst toe.

Fijne zondag,

Willian