Unicum voor Bilderdijk

Exact op de dag dat Rederijkerskamer Bilderdijk 150 jaar geleden werd opgericht organiseerde de vereniging  een jubileumreceptie bij De Haverkamp voor genodigden. Een jubileumreceptie die voor velen eigenlijk ook tegelijk gold als reünie. Een weerzien tussen oud leden waarbij verhalen van vroeger werden opgehaald en uitgebreid werd bijgepraat. Daar was voldoende ruimte voor daar het officiële gedeelte door de jubilerende vereniging kort maar krachtig werd neergezet. Ceremoniemeesters Mirna van Dartel en Luuk Elkink gaven Piet Meiberg, Pien Hannink en burgemeester Ellen Nauta op passende wijze de tijd om iets te vertellen. Zo ging Piet Meiberg in op de rijke geschiedenis die de toneelvereniging kent.

Pien Hannink wist de genodigden te boeien met prachtige anekdotes over Dineke Dollekamp die exact op deze dag 70 jaar lid is van Bilderdijk en daarom werd gehuldigd. Een gevulde mand, bloemen en een prachtige bos bloemen werden haar overhandigd als lid met het langste lidmaatschap. Burgemeester Ellen Nauta sprak haar enorme waardering uit voor de vereniging en haar geschiedenis en overhandigde namens de gemeente een financiële bijdrage voor de jubilerende vereniging. Als afsluiting zongen Mirjam Brinkmans en Hermien Berendsen een liedje dat eerder werd vertolkt door de Bilderdijkers Jenneke Gossink en Dineke Dollekamp en voor dit moment was herschreven naar de huidige tijd.

“Niet een vereniging in Markelo kent zo’n lange geschiedenis als Bilderdijk. We weten als Stichting Heemkunde Markelo natuurlijk veel over de vele verenigingen in Markelo. Wat betreft het 150 jarige bestaan van de Rederijkerskamer Bilderdijk is dit een unicum in Markelo en misschien zelfs wel voor een groter deel van Twente”, aldus de aanwezige vrijwilligers van Heemkunde.