Eerste beweegdiploma’s uitgereikt bij GV Markelo

Vanmorgen zijn de allereerste Nijntje Beweegdiploma’s uitgereikt bij Gymvereniging Markelo in Sporthal De Haverkamp. Een grote groep peuters lieten onder het toeziend oog van veel publiek op de tribune, samen met hun moeder, vader of oma zien wat zij de afgelopen weken hadden geleerd van Monique Scholten. Gymvereniging Markelo vindt het belangrijk om ook juist voor deze doelgroep gym activiteiten te ontplooien. Monique heeft daarom ook de vereiste opleiding hiervoor doorlopen waardoor GV Markelo de lessen ‘Bewegen met Nijntje’ aan kan bieden. “Het is prachtig om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen. Allen op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Elke week wordt er gespeeld en worden kinderen op gepaste wijze uitgedaagd om heerlijk te bewegen”, vertelt Monique enthousiast. 

In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook goed om hierop in te spelen. Met het feit dat bewegen gewoon goed is voor je draagt het  voor kinderen bij aan hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma . Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries:
Beweegdiploma 1 (leeftijd 2-4 jaar) 15 lessen (2 – 3,5 jaar op donderdagmorgen, 2-4 jaar op vrijdagmiddag)
Beweegdiploma 2 (leeftijd 4-6 jaar) 20 lessen (4 – 6 jaar op vrijdagmiddag)
Nadat de kinderen hebben bewezen de oefeningen goed onder de knie te hebben, ontvangen zij het Beweegdiploma met Nijntje erop, een beweegboek en een leuke badge voor op het gymshirt.