Zorgen om de zorg

Vandaag in de Oude Toren een artikel met dank aan de Stichting Heemkunde Markelo over de zorg. Nederland is in de ban van de zorg, tenminste… als men de kranten leest, het geleuter in de 2e kamer volgt, de klachten over de bureaucratie hoort en de dure rapporten probeert te lezen. Aan dit laatste (bureaucratie en rapporten) gaat de zorg ten onder. Rapporten waarin beschreven staat hoeveel tijd een zorgmedewerkster mag besteden aan het strijken van een overhemd (ophalen van strijkijzer, klaarzetten van strijkplank etc.) Als je dit leest gaan de gedachten terug naar onze wijkzuster, in Markelo bekend als Zuster Teusink. Zij deed wat er gedaan moest worden, zonder veel ophef. Zij kende de mensen en heel Markelo kende haar. Wat ook belangrijk was, zij beschikte over een soort gezag wat door de bewoners als vanzelfsprekend aanvaard werd. Laten alle rapportschrijvers haar eens als voorbeeld nemen.