Intocht Sinterklaas en Zwarte Piet 

Sinds 2014 lezen en horen we vele discussies over Sinterklaas en Zwarte Piet (zie hieronder):

Kort na de Sinterklaasintocht in 2014 riep de werkgroep in een verklaring de Nederlandse overheid op initiatief te nemen tot een nationaal debat waarin voor- en tegenstanders van Zwarte Piet hun mening moeten geven. Afschaffen van het feest vond de werkgroep ook toen niet nodig. “Uiteindelijk is het aan het Nederlandse volk om over de affaire te discussiëren én te beslissen.”

Wellicht verdwijnt deze traditie doordat steeds minder mensen zich willen inzetten voor de organisatie van dit kinderfestijn. Gelukkig zet de Stichting Jeugd Activiteiten Markelo de traditie voort die jarenlang werd gecoördineerd door de Ondernemersvereniging Markelo. In bovenstaand filmpje de intocht van Sinterklaas in 1950 in Markelo. Toen was de belangstelling nog heel groot.