Food Goan Festival schot in de roos

Het eerste event op het vernieuwde plein in het centrum van Markelo is een feit. Vanmiddag om 16.00 uur opende burgemeester Ellen Nauta het Kaasplein. Ze beloofde direct voor de officiële opening van het gehele project, op een later moment, graag nogmaals te komen. Met de opening van het plein gaf Nauta gelijktijdig ook de aftrap van de eerste editie van het ‘Food Goan Festival’. Een event op initiatief van DMD-Events dat staat voor de samenwerking tussen de horecabedrijven De Haverkamp, ’t Wapen van Markelo en De Kroon. Op het plein was dan ook door de gastheren, een sfeervol openluchtrestaurant ingericht omgeven door een flink aantal kraampjes waarin door veelal lokale ondernemers een grote diversiteit aan gerechtjes werden bereid. Op het Food-podium zorgde een band voor de muzikale omlijsting van het geheel. Jong en oud leek zich opperbest te vermaken tijdens dit allereerste event, op het vernieuwde plein. Met het organiseren van deze geheel nieuwe activiteit in Markelo blijkt DMD-Events een schot in de roos te hebben, gezien de vele positieve reacties van bezoekers op het plein.  

Stichting Kaasfabriek Markelo was met een informatiekraam tegenover het podium aanwezig om informatie te geven over de toekomstige exploitatie van de voormalige zuivelfabriek. Een flink aantal belangstellenden maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid die de stichting bood om het complex van binnen te bekijken.

De eerste fase van het project Plan Mooi Markelo werd gistermiddag opgeleverd waardoor het plein voor een ieder toegankelijk is geworden. De bestuursleden van Stichting Kaasfabriek Markelo staan te popelen om effectief aan de slag te kunnen met het complex. Gerard ter Hofte van Plan Mooi Markelo weet echter nog niet precies hoe de tweede fase eruit zal zien. “Met de exacte invulling van fase twee zijn we bezig”, aldus Gerard ter Hofte.