Opening Kaasplein weer uitgesteld

Werkzaamheden plein gisteravond, foto: Gerrit Smit

Het is de gemeente Hof van Twente niet gelukt het Kaasplein voor 30 juni op te leveren. Nadat de opleverdatum eerder al werd uitgesteld van begin juni naar 30 juni kan een ieder constateren dat ook nu de werkzaamheden op het plein nog in volle gang zijn en de eerder door de gemeente genoemde datum niet is gehaald. De opening van het nieuwe plein zou op 15 juli groots worden gevierd na een openingshandeling door burgemeester Nauta. Stichting De Kaasfabriek Markelo was door de gemeente gevraagd voor de organisatie. Binnen deze stichting vond men echter dat het plein op dit moment nog niet feestwaardig was en heeft men besloten de geplande festiviteiten voor 15 juli af te lasten. De eerste publieksactiviteit op het plein wordt nu waarschijnlijk het culinaire evenement ‘Foodgoan’ op zaterdag 22 juli. Een van de organiserende ondernemers van dat evenement geeft aan dat de gemeente tot die datum nog een forse slag moet maken om het plein enige uitstraling te geven.