Politie start pilot social media

De politie Hof van Twente is gestart met een pilotproject ‘social media’. Naast de bereikbaarheid per telefoon is de politie vanaf heden ook actief op de social media kanalen Twitter en Facebook. Vragen, opmerkingen maar ook meldingen tussen 7.00 en 23.00 uur worden actief gelezen en beantwoord door de politie Hof van Twente. De pilot voorziet in de behoefte van de burgers die meermaals hebben aangegeven dat men het prettig zou vinden om sneller en makkelijker met de politie in contact te kunnen komen. Deze pilot is gestart in de Hof van Twente maar ook in de gemeenten Hengelo, Borne en Haaksbergen. Het doel van de politie is om het op korte termijn mogelijk te maken voor burgers in heel Twente om contact te krijgen met de politie via social media voor het doen van meldingen en het leggen van contact.

Wanneer kun je een melding of verzoek doen aan de politie Hof van Twente via de sociale media?
– Als de politie niet direct, binnen 30 minuten, ter plaatse hoeft te komen.
– Als je een vraag/opmerking hebt aan de politie.

Wanneer men met spoed de politie nodig heeft, bel je 112. Wanneer er geen sprake is van spoed is de politie ook bereikbaar op het nummer 0900-8844. Dit nummer zal gewoon zijn functie behouden en is beschikbaar voor het doen van meldingen. De social media kanalen zijn een extra dienstverlening en vervangen niet de al bestaande telefoonnummers.