Hongaren te gast in Markelo

De Protestantse gemeente uit Markelo heeft al vele jaren een zeer nauwe band met haar partnergemeente Csurgo uit Hongarije. Sinds 1988 gaan regelmatig Markeloers naar Csurgo en komen Hongaarse gasten naar Markelo. Nadat in 2008  Markeloers in Hongarije op bezoek waren geweest, was het dit jaar de beurt aan de Hongaren om naar Markelo te komen. Afgelopen donderdagavond werd een groep van 20 mensen uit Csurgo dan ook hartelijk welkom geheten door een tiental Markelose gastgezinnen.  

                 20110822_hongaren2

 

Een speciale Csurgo-commissie heeft een prachtig en zeer gevarieerd programma samengesteld. Zo zijn de Hongaren o.a. al te gast geweest bij kaasboerderij Pasop in Laren, hebben ze in het natuurgebied de Borkeld rondgereden per huifkar, een bezoek gebracht aan Giethoorn en gisteren na een speciale kerkdienst werd er gepicknickt op de Markelose berg. Vandaag is er nog een afsluitende barbeque bij de familie ten Hove in Stokkum. Morgen keren de gasten weer terug naar Hongarije.

                   20110822_hongaren