Maarkelse Boake in lichterlaaie

Onder aanvoering van muziekvereniging De Fanfare liepen vanavond weer tientallen kinderen met hun fakkels en lampionnen vanuit het centrum richting de Boake aan de Zonneweg. Rond 21.00 uur verzamelden iedereen zich rond de enorme stapel boakehout en werd al snel het teken gegeven om de Boake met de fakkels aan te steken. Binnen de kortste keren stond de Maarkelse Boake in lichterlaaie. De teerton, die al vanaf 20.00 uur was aangestoken door de Boake-bouwers kwam vanavond om 21.25 uur naar beneden vallen. De Boake-bouwers mogen trots zijn op hun werk dat wordt gewaardeerd, gezien het aantal bezoekers dat vanavond op de weide aan de Zonneweg aanwezig waren. Een van de vele tradities die ons dorp kent en door de inzet van vele vrijwilligers in stand wordt gehouden. Naast de Boake aan de Zonneweg werden vanavond nog acht Boakes in Markelo aangestoken.