Negen Boakes in Markelo

Een traditie die in Markelo met verve wordt gekoesterd is het bouwen van een Boake. In Markelo en het buitengebied worden morgenavond maar liefst negen paasvuren ontstoken. De weide van Hargeerds aan de Zonneweg is al jaren de plek waar om 20.00 uur traditiegetrouw de teerton wordt aangestoken, een uur later gevolgd door de fakkels van de kinderen die rond 20.30 uur onder begeleiding van De Fanfare vertrekken vanaf de parkeerplaats bij De Kroon. De Boake van de PJGO aan de Rouwelaarsdijk zal rond 20.00 uur worden aangestoken door kinderen van de Brookschole.

De buurtschap Herike-Elsen heeft een Boake aan de Groningerveldweg, Stokkum aan de Oude Borculoseweg en Kerspel-Goor aan de Haaksbergerweg. Verder zijn er nog Boakes te zien aan de Seinenweg, Luttekeveldweg, Lochemseweg en Kolhoopsdijk.