Kermis en tent wisselen van plek

Tent komt op nieuwe plein

Vanmiddag maakte voorzitter Henk Bussink van de Stichting Dorpsfeest Markelo bekend dat de Dorpsfeesttent dit jaar naar het nieuwe plein zal verhuizen. Vooraf is veel overleg gepleegd met diverse instanties, zo heeft de gemeente in principe akkoord gegeven op de vergunningsaanvraag. De oude locatie van de tent aan de Taets van Amerongenstraat krijgt weer een functie tijdens het Dorpsfeest. Hoewel Bussink zich hierover vanmiddag nog niet uitliet zal een deel van de kermis – dit jaar verzorgt door nieuwe exploitant Verdonk – hoogstwaarschijnlijk een plek krijgen op de oude locatie van de tent. Wel werd er vanuit Stichting Dorpsfeest Markelo bevestigd dat het Roggeplein deels zal worden ingericht als eetstraat. Ook zijn er nog ideeën om het vogelschieten in de buurt van de tent een plek te geven. Of deze ideeën voor eind augustus allemaal gerealiseerd kunnen worden is nog de vraag.

De verhuizing werd vanmiddag bekend gemaakt op de plek van de oude tent door Henk Bussink, op de nieuwe plek bevestigde wethouder Scholten dat het Dorpsfeest jaarlijks gratis gebruik mag maken van het plein. Scholten gaf eveneens een schot voor de boeg voor de zondagochtend in de tent.