Uitgelicht: Buscamper2rent

‘Er even tussen uit? Huur een buscamper!’ is de slogan van een nieuw bedrijf in Markelo, Buscamper2rent. Het bedrijf is nog maar net van start gegaan en wordt gerund door Joan Morsink en zijn echtgenote Hanneke Morsink. Joan doet de acquisitie en Hanneke ontfermt zich over de administratie en de website. Sinds anderhalf jaar woont het stel in Markelo aan de Roosdomsweg en ze voelen zich er helemaal thuis. Integreren was voor hun niet zo moeilijk, want in Markelo barst het van de feestjes en zo leer je je buurt snel kennen, aldus Hanneke. Zelf hebben ze een open huis gehouden voor de buren toen ze hun intrek hadden genomen aan de Roosdomsweg en hebben zodoende de meeste buurtbewoners leren kennen. Voordat ze naar Markelo kwamen, hebben ze jarenlang in Ambt Delden gewoond.

Joan Morsink is 63 jaar en heeft jaren Morsink Transport Ambt Delden gerund samen met zijn zoons. De zoons hebben het bedrijf inmiddels uitgebreid naar transport, grondwerk en sloopwerk. Joan vond vorig jaar de tijd rijp om uit het bedrijf te stappen Samen met Hanneke heeft hij naast 2 zoons ook 2 dochters. Hij gaat samen met Hanneke (en vroeger ook met de kinderen) al jaren met veel plezier op pad met zijn eigen camper en vanuit die interesse ontstond het idee om een verhuurbedrijf te beginnen voor buscampers. Een buscamper is een bestelbusje dat omgebouwd is tot een kleine camper, geschikt voor 2 personen. Eventueel mag de hond ook mee, dit is niet bij alle verhuurbedrijven toegestaan. In de omgeving van Markelo zijn er momenteel ook niet veel mogelijkheden om een (bus)camper te huren, dus Joan hoopt hiermee een gat in de markt op te vullen. Op dit moment heeft Buscamper2rent vier buscampers voor de verhuur, allemaal voorzien van een nieuwe, moderne inrichting met keuken, toiletruimte, vaste bedden en inventaris. Alle buscampers zijn bovendien uitgerust met een luifel en een fietsrek voor 2 fietsen. Heel geschikt dus voor korte of langere vakanties, maar ook een prima manier om eens een keer vakantie met een (bus)camper uit te proberen. Het aantal camperplaatsen op campings in Nederland loopt nog altijd op, op dit moment zijn er meer dan 100.000. In Nederland mag je alleen staan op campings, buiten Nederland is het vaak toegestaan om overal te staan met je camper. Klanten kunnen hun eigen auto eventueel achterlaten op het terrein van Morsink als ze met een buscamper op pad gaan. Uiteraard zorgt Buscamper2rent voor de verzekering en is er vervangend vervoer geregeld bij eventuele pech onderweg.

Een buscamper is kleiner dan een reguliere camper en daardoor makkelijker te besturen en makkelijker te parkeren. Met een rijbewijs B mag je de buscamper besturen. De buscampers zijn uitgerust met achteruitrijcamera’s, maar het maken van een proefritje vooraf kan natuurlijk altijd, lacht Joan. In voor- en najaar zijn de buscampers te huur voor een weekend of een midweek, in de zomerperiode alleen voor periodes vanaf een hele week. Op 1 en 2 april zijn er open dagen aan de Roosdomsweg, dagen waarop belangstellenden de buscampers van binnen kunnen bekijken en eventueel een proefritje kunnen maken. Mensen die tijdens deze open dagen een camper huren, krijgen bovendien naast 10% korting op de huurprijs een kleine attentie.

Aangezien het bedrijf nog maar net gestart is, kan Joan Morsink niet overzien wat de toekomst gaat brengen. Hij wil Buscamper2rent in principe kleinschalig houden, maar dit is afhankelijk van het succes. Hij heeft voldoende ruimte thuis aan de Roosdomsweg, dus een (kleine) uitbreiding van het aantal campers sluit hij niet uit. Joan kan zich daarnaast voorstellen dat hij een buscamper verkoopt aan een klant, mocht die zeer enthousiast zijn, zodat hij zelf dan weer een nieuwe kan aanschaffen. Op korte termijn wil hij eerst van start gaan met de verhuur van deze 4 buscampers en even aanzien hoe dit gaat lopen. Zelf meegaan met een groepje vakantiegangers en dan vooraf een route uitstippelen ziet hij ook wel zitten, hij heeft namelijk ervaring als touringcarchauffeur. Dit hoeft van hem echt niet ver van huis te zijn, Nederland is immers prachtig en ook vlak over de grens met Duitsland is genoeg te beleven. Of dit er ooit van gaat komen, hangt af van het succes van de verhuur en of er behoefte is aan dit soort vakanties. Eerst maar eens de komende maanden afwachten en kijken wat het voorjaar en de zomer van 2017 zullen brengen!