Markelose Sophie wint reis naar Houston

Een droom komt uit voor Sophie Hesp. De 15 jarige Markelose leerling van de Waerdenborch uit Holten, mag van 23 juli t/m 7 augustus 2017 een kijkje achter de schermen nemen bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston. Sophie behoorde afgelopen vrijdag bij de beste twee van in totaal tien technasiumleerlingen die streden om de reis naar de United Space School. De tien finalisten waren de winnaars van vijf verschillende voorrondes op vijf Technasia in Overijssel. Als finaleopdracht kregen de leerlingen de vraag  hoe zij de data, die satellieten in de ruimte verzamelen zouden willen gebruiken voor een nieuwe toepassing of welk probleem zij met satelliet data zouden willen oplossen. Na een Engelstalige presentatie bleven van de tien, uiteindelijk vijf leerlingen over. Met elk van die vijf kandidaten voerde de jury nog een gesprek. Aansluitend besloot de jury om Sophie als één van de twee winnaars aan te wijzen.