Boakebouwers zetten traditie voort

Drone foto: Gerrit Smit

Mede door de aanmelding van nieuwe helpers zijn de eerste werkzaamheden aan de bouw van de Markelose Boake aan de voet van de Markeloseberg inmiddels weer gestart en hiermee is een jarenlange traditie voor Markelo voorlopig behouden. “Vorig jaar deed de organisatie een dringende oproep, die gelukkig resulteerde in nieuwe aanwas”, aldus een woordvoerder van de groep bouwers. Afgelopen zaterdag werd door de enthousiaste bouwers, de paal geplaatst en de eerste laag kerstbomen gelegd. Morgenvroeg verzamelen de boakebouwers om 8.30 uur bij Het Beaufort en zullen zij hout gaan halen en dit vervolgens oppakken op de weide van Hargeerds aan de Zonneweg in Markelo.

Dit wordt herhaald op 11, 25 februari, 11 en 25 maart, 1 en 8 april en op 14 april zodat op Eerste Paasdag de Markelose Boake, volgens de aloude traditie kan worden ontstoken. Wil jij ook helpen met bouwen, de boakebouwers heten je van harte welkom.