Voormalig AZC in 1 dag miljoen meer waard

Een zonnepark op het voormalige AZC Klompjan lijkt erg lucratief. Zo blijkt uit stukken die de redactie onder ogen heeft gehad. Het terrein dat ruim 26 jaar in dezelfde handen is geweest is onlangs verkocht. Opmerkelijk genoeg zelfs twee keer op dezelfde dag. En waar in de eerste transactie het voormalige AZC terrein voor ‘slechts’ 1,4 miljoen euro van eigenaar wisselende kwam het uiteindelijk voor 2,4 miljoen euro in handen van de huidige eigenaar Zonneperceel V BV. Een woordvoerder van Zonneperceel gaf voor deze opmerkelijke waardesprong de verklaring dat er veel aanloopkosten gemoeid gaan met het zonnepark en dat deze in de laatste transactie zijn verwerkt. Het zonnepark moet plek bieden voor 28.800 zonnepanelen die elektriciteit kunnen opwekken voor een kleine 2.000 huishoudens. De vergunning hiervoor ligt op dit moment ter inzage en is – ondanks dat door Zonneperceel anders wordt beweerd – nog niet verleend.